Zamieszczone przez Wojtenio
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Hehe ale macie jazde z tymi springami :szeroki_usmiech
Skoro problem jest powszechnie znany, nie da sie zarzadac zeby przy odbiorze auto bylo zatankowane (chocby na wasz koszt) i siedzialo wysoko ?
Bierzecie swiadomie siadniety tylek i na drugi dzien zaczynacie sie gryżć z ASO, ktoryi pewnie twierdzi ze zawsze mozna reklamowac lub udaje ze o niczym nie wie.
Przez analogie mialem kiedys sytuacje z jakims egzotycznym operatorem telefonicznym, umowa sporzadzona przez ich naciagacza bez mojego podpisu.
Do dzialu windykacji nie docieralo ze odmawiam zaplaty kolejnych rachunkow, uparcie zadali najpierw zaplacic zaleglosci, pozniej napisac reklamacje i ubiegac sie o zwrot :lol:
Troche to podobne :lol:Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zsolpywHehe ale macie jazde z tymi springami :szeroki_usmiech
Skoro problem jest powszechnie znany, nie da sie zarzadac zeby przy odbiorze auto bylo zatankowane (chocby na wasz koszt) i siedzialo wysoko ?
Bierzecie swiadomie siadniety tylek i na drugi dzien zaczynacie sie gryżć z ASO, ktoryi pewnie twierdzi ze zawsze mozna reklamowac lub udaje ze o niczym nie wie.
ja dziś u ojca w tourze 1.4 bez lpg mierzyłem i wyszlo 375 zobaczymy co w środę powie asoBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zsolpywHehe ale macie jazde z tymi springami
I tak większość jeździ nieświadomie z niska dupą, pewnie tylko jak doładują 5osób i bagaż + pełny bak są trochę zdziweni ,ze mocno przekroczyli obiecane ponad 600kg ładowności :niewiem ...ale dalej pokornie ciagną odwłok po ziemi :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Witam,
mnie również dopadł problem z sprężynami - niestety po gwarancji.
"Gest handlowy" Skody to 70% rabatu na sprężyny i normalna cena robocizny czyli 380 zł. Niestety mogą założyć tylko te co dotychczas (1 x biała, 1 x żółta) i po jakimś czasie problem powróci. Za tą kwotę można pomyśleć o sprężynach innego producenta.
W katalogu lesjofors'a nie ma spężyn do kombi 1.4 tsi, do 1.6 proponują następujące:
COIL SPRING REAR SKODA Rear axle
Coil spring
Not for cars with sport chassis 42 857 19
COIL SPRING REAR SKODA H/D Rear axle
Coil spring
Not for cars with sport chassis
Heavy Duty 42 857 20
SPORT SPRINGS TUV SKODA Lowering:35mm
Maximum axle load front (kg):1000
Maximum axle load rear (kg):1150 45 857 14
Zastanawiałem się nad tymi wzmocnionymi 42 857 20. Mógłbym je dostać za około 160 zł/ szt. Zastanawiam się czy będą pasowały p&p. Może ktoś montował lub wie ?
Czytałem, że lesjofors'y montował szkoda ,ale był to chyba inny model.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftKupic u VW sprezyny, a nie w Skodzie - jest szansa ze 1 bialej i 3 zoltych bedzie stac wysoko
Wolę kupić sprężyny producenta wyspecjalizowanego w ich produkcji i dającego rękojmie prawidłowych parametrów produktu.
Last but not least:
nie kupię już nic produkcji tego koncernu i nie zarobią na mnie ani 1 pln za "marketingowe" traktowanie klienta po gwarancji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob the builderCzytałem, że lesjofors'y montował szkoda ,ale był to chyba inny model.
sprężyny chyba kosztują ~300PLN (dwie), ta cena za robociznę w ASO to chyba jakaś pomyłka albo Twoja literówka.
na szczęście to małe koszta, więc cała szarpanina z ASO to raczej dla zasady, albo jak ktoś lubi.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft1K0 511 115 BG w VW okolo 300zl/sztuka
Watpie zeby w Skodzie byla duzo tansza
To co zapłacę więcej za sprężyne, zaoszczędzę na robociźnie poza ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob the builderGdybym chciał kupować w Skodzie to płaciłbym około 100zł/szt -resztę dopłaca VAG z "dobrej woli"
Zamieszczone przez bob the builderale nie chcę -wolę lesjoforsa po 160 zł/szt.
Komentarz
-
-
Temat sprężyn znów wraca jak bumerang :rant
Po wymianie (na BF) przez chwilę było OK. Teraz znów pomiary garażowe wskazują poniżej 384.
W sobotę jadę na przegląd to wspomnę również o tym.
To jest jakieś "masakrejro". Praktycznie samochodem śmiga tylko 2 osoby i takie kwiatki wychodzą. Ciekaw jestem jak wygląda Octa, która przewozi każdego dnia jakieś cięższe rzeczy w bagażniku.
" Co Pan zrobisz?...Nic Pan nie zrobisz !"
Pzdr. - 1.6 MPI
Komentarz
-
Komentarz